Ο νέος κανονισμός εκπομπών για τους κινητήρες ντίζελ έχει τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη από το 2006 με τα πρότυπα καυσαερίων Euro 4, Euro 5 και πρόσφατα με το πρότυπο Euro 6. Ο κανονισμός περί εκπομπών ρύπων εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και μέχρι το 2020 πιθανότατα θα γίνει υποχρεωτική σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Σήμερα όλοι οι κατασκευαστές φορτηγών και γεωργικών μηχανημάτων παράγουν κινητήρες που σέβονται το όριο εκπομπών, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία SCR σε συνδυασμό με τη χρήση του AdBlue®. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes-Benz και η BMW προχωρούν στην κατασκευή αυτοκινήτων μικρότερου κυβισμού με τεχνολογία SCR, δηλαδή με φίλτρο μικροσωματιδίων AdBlue για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Στο εγγύς μέλλον θα απαιτείται AdBlue® σε όλους τους κινητήρες των μικρών οχημάτων πετρελαίου, προκειμένου να συμμορφωθούν με τον κανονισμό.  Η διαδικασία SCR απαιτεί AdBlue®, ως αναγωγικό μέσο την απόλυτη καθαρότητα. Το AdBlue® της WEGBLUE είναι ένα εξαιρετικά καθαρό διάλυμα ουρίας 32,5%. Είναι απόλυτα ασφαλές και περιβαλλοντικά αβλαβές.

Οι προδιαγραφές, η διαδικασία και τα μέσα παραγωγής του προϊόντος είναι πιστοποιημένα από τον οργανισμό VDA. Κατά τη διαδικασία SCR, αυτή η λύση υψηλής ποιότητας μειώνει έως και 90% τις τιμές των ρύπων στα καυσαέρια των εμπορικών οχημάτων με κινητήρες ντίζελ.

Το Wegblue® είναι ένα απόλυτα ασφαλές και καθαρό υγρό. Κατατάσσεται στην χαμηλότερη κατηγορία ως επιβλαβές για τα ύδατα (κλάση 1) και είναι απόλυτα ασφαλές στη χρήση του, τόσο για το όχημα, όσο και για τον οδηγό. Το Wegblue® δεν είναι πρόσθετο καυσίμου. Ενημερωθείτε από τα δελτία ασφαλείας (MSDS).

Το Wegblue® διατίθεται σε συσκευασίες του ενός λίτρου, σε δοχεία των 10 και 20 λίτρων, καθώς επίσης σε δεξαμενές των 1000 L. Επίσης διατίθεται πλέον και στη πρωτοποριακή συσκευασία του ενός λίτρου. Το δοχείο των 10 λίτρων διαθέτει ενσωματωμένο σωληνάκι για ευκολότερη έκχυση.

Για την εξυπηρέτηση πελατών σε μεγαλύτερες ποσότητες, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και διάθεσης του Wegblue® με το νέο υπερσύγχρονο βυτιοφόρο όχημα της εταιρείας μας. Το ειδικό αυτό όχημα χωρητικότητας 24 τόνων είναι εξοπλισμένο με πιστοποιημένα συστήματα άντλησης, μέτρησης, ελέγχου ποιότητας, αλλά και έκδοσης αποδείξεων παράδοσης.